Излизането на битовите потребители на либерализирания пазар на електроенергия е

...
 
Излизането на битовите потребители на либерализирания пазар на електроенергия е
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Заради либерализацията цената на тока ще се увеличи три пъти

 

„ Излизането на битовите консуматори на либерализирания пазар на електрическа енергия е ликвидиране за целокупния български народ. Либерализацията на енергийния пазар ще увеличи цените на битовите консуматори на ток най-малко три пъти. Това съобщи Димитър Манолов, президент на КТ „ Подкрепа ” в предаването „ Офанзива ” по Нова Нюз.

Той изясни, че сега енергийният микс е щадящ за битовите консуматори. „ Най-скъпото в енергийния микс са „ домашните любимци ”, на които страната им заплаща да създават ток от слънце и от вятър ”, сподели Манолов.

Той изясни, че най-големият проблем на енергетиците, които стачкуват в този момент, е че няма гаранция, че подписаните неща в съглашението с държавното управление ще се случат. Част от присъстващите не го подписаха, в това число и аз, сподели президентът на КТ „ Подкрепа ”.

Относно договарянията и вложението във възобновими енергийни източници той сподели: „ колкото си желаят перки и слънчеви панели да конфигурират, стига да не се разпадне енергийната сигурност на страната ”.

Манолов призна, че въглищните централи са остарели, само че още няма нищо, което да ги размени. „ ВЕИ-тата не могат да заместят теца, тази работа с водорода още е наникъде. Германия предходната година откри 12 електрически централи. Това, че покриваме плодородна земя със слънчеви панели – какво е. Никой не приказва за това какви запаси се разходват, с цел да бъдат създадени тези панели и какво ще коства тяхното извеждане от приложимост ”, сподели Манолов.

Относно договарянията с правителството  синдикалистът призна, че за 30 години не е виждал „ такова знамение. „ Самото писане на териториалните проекти потегли с ляв крайник, мислим, че всичко се прави наобратно, с цел да бъде реализирана някаква цел. Разпадане на енергийната ни система, с цел да угодим на нечий кеф е ненормална система ”, изясни синдикалният водач.

Синдикатите са поискали да се запише, че Народното събрание задължава Министерския съвет да отрази постановките на Пътната карта в териториалните проекти за обективен преход. „ Народните представители не одобриха това предложение и то отпадна ”, сподели Манолов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР